Adresse: Nørregade 40, 3.sal, 1165 København

Email : tand.klinik@tandport.dk
  Telefon : +45 33 15 75 55

Kosmetisk tandpleje

Tandblegning kan foretages på baggrund af flere indikationer. Den ene kan være på terapeutisk indikation (medicinsk, psykiatrisk eller funktionel), hvor der er en diagnose, som fx emaljedannelsesfejl. I sådanne tilfælde er det lovligt at anvende et stærkere blegemiddel end ved kosmetisk tandblegning.
Ved tandblegning nedbrydes farvestoffer i tændernes yderste lag, så tænderne lysnes. For at opnå et synligt resultaet af blegning, er det nødvendigt at bruge blegemidler med en vis koncentration af det aktive stoft, hydrogenperoxid, som kun tandlæger må udføre.

Ved blegning kan der være variation i, hvor stor effekt man får af behandlingen. Årsagen er, at misfarvningen også kan skyldes, at tandbenet inde i tanden er blevet tykkere med alderen og at tanden derfor syner mere gullig. Dette kan ikke ændres med blegning. Desuden kan tænderne blive misfarvede igen, således at det vil være nødvendigt med blegning igen efter et par år.

En hyppig bivirkning ved blegning er, at man kan få følsomme tænder i perioden efter. Dette aftager dog oftest med tiden.

Kosmetisk Tandbehandling

Kosmetisk behandling er et operativt indgreb eller anden behandling, hvor hovedformålet er at forandre eller forbedre udseendet, og det kosmetiske hensyn er derfor den afgørende årsag eller indikation.
Kosmetisk behandling må ikke foretages på patienter under 18 år.

Kosmetisk plast- eller Porcelænsbehandling

Det er oftest muligt at ændre meget på et smil med plast. Ved store mellemrum mellem tænder eller tænder med en uønsket form, kan man udbygge med plast og opnå et flot resultat uden at beskadige tanden. Ved emaljemisdannelser kan disse oftest dækkes med plast og få flot udseende.

Ved større defekter i tænderne laver vi også porcelænsfacader eller porcelænskroner. I disse tilfælde sliber man lidt af tanden og cementerer efterfølgende porcelænsfacaden eller kronen i den ønskede farve og form fast på tanden, og dette giver et smukt og naturligt udseende.

For yderligere information om kosmetisk tandbehandling er du velkommen til kontakte vores tandlæger.

kosmetisk-tandpleje-2